Tomatensoep Halloween(Featured Chef Amélia De Schepper )
Super easy
Cheap
Een spookachtige tomatensoep voor halloween. Griezelen en smullen tegelijk.
Category: | Soup |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Person(s)
--- De Soep ---
1 kg Tomaten (Of 2 blikken 400g) |
1 el Tomatenpuree |
1 1/2 L Kippenbouillon |
1 Ui |
1 stengel(s) Selder |
Olijfolie |
Tijm |
Peper en zout |
--- De Spinnen ---
250 g Gehakt |
1 el Paneermeel |
1 Ei |
Peper en aout |
Bloem |
1 Spaghetti sliert per spin |
Tomatensoep Halloween Directions
Snij de ui in grove stukken.
Stoof de ui aan in olijfolie.
Stoof de ui aan in olijfolie.
Snij de selder en wortel fijnen stoof mee aan ..
Was de tomaten en snij ze in blokjes.
Voeg ze toe aan de groenten en laat sudderen.
Giet de bouillon bij de groenten.
Voeg de tomatenpuree toe.
Kruid met verse tijm (naar smaak).
Kruid met verse tijm (naar smaak).
Laat de soep ongeveer een kwartiertje sudderen op een zacht vuur.
Mix de soep door.
En dan nu, de spinnen!
Meng het ei onder het gehakt.
Voeg het paneermeel toe.
Kruid met peper en zout.
Rol de balletjes.
Meng het ei onder het gehakt.
Voeg het paneermeel toe.
Kruid met peper en zout.
Rol de balletjes.
Haal ze even door de bloem.
Breek de spaghetti slierten in gelijke stukken.
Steek deze korte stukjes spaghetti door de balletjes, zo krijg je de spinnenpootjes.
Breek de spaghetti slierten in gelijke stukken.
Steek deze korte stukjes spaghetti door de balletjes, zo krijg je de spinnenpootjes.
Laat de balletjes ongeveer 5 minuten garen in de soep, tot de spaghetti gaar is.
Kruid de soep met peper en zout en serveer.
Nutrition facts
Serving size diet
Per Serving