Kaastaart met witte chocolade
Category: | Bakery Bread and pastries |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
8
Person(s)
Ingredienten
180 g Speculoos |
1 Limoen |
12 g Gelatine |
4 el Sinaasappelsap |
150 g Witte Chocolade, in stukjes |
Witte Chocolade, geraspt |
250 g Roomkaas (Philadelphia, ...) |
2 el Suiker |
125 ml Melk |
300 ml Room |
80 g Boter |
Kaastaart met witte chocolade Directions
Bekleed een springvorm met folie.
Week de gelatine in koud water.
Maal de speculaas fijn.
Meng met gesmolten boter.
Schep in taartvorm. Druk aan.
Laat 30 min stijven in de koelkast.
Verwarm de melk en smelt er de stukjes chocolade in.
Klop de roomkaas op met de suiker.
Voeg de room toe en klop stevig door.
Voeg al roerend de melk toe.
Verwarm het sinaasappelsap en los er de uitgeknepen gelatine in op.
Laat afkoelen en meng onder de kaasmousse.
Schep de kaasmengeling op de speculoosbodem.
Dek af en laat 4u opstijven
Werk af met de geraspte chocolade en limoenschil.