Kip uit Bresse met kersen natuurlijke jus met pistache
Facile
Bon marché
Verrassend gerecht in een bokaal.

Partager cette recette

Catégorie: Poulet Lunch Four
Saisons
Cuisine Type Française
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

1 Kip (Bresse)
30 Kersen
1 handvol Pistachenoten

Puree

2 grote bloemaardappelen
40 g Boter
80 cl Melk
40 cl Dubbele Room (40+)

Saus

1 dl Kippenbouillon
1 tl Pistachecrème
druppel(s) Witte wijnazijn
1 Sjalot
Room
Melk

Kip uit Bresse met kersen natuurlijke jus met pistache Instructions

  1. Bak de kip in ca. 20 min. gaar in de oven (200°C).
  2. Fileer de kip, hou bouten en borst apart.
  3. Maak een bouillon van de resten en de karkas.
  4. Ontpit de kersen en laat ze koken.
  5. Was de aardappelen en plaats ze in de oven gedurende 1 uur aan 200°C.
  6. Snij de aardappelen in twee en lepel ze leeg.
  7. Meng het kruin met de andere ingrediënten, kruid met peper en zout.
  8. Meng alle ingrediënten voor de saus en laat inkoken.
  9. Mix even door.
  10. Schep onderaan in de bokalen een laagje aardappel puree.
  11. Leg daarop stukjes kip, kersen en enkele pistachenoten.
  12. Werk af met wat saus.
  13. Sluit de bokalen af en bewaar ze koel tot serveren.

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette