Varkenssnede met champignons en basilicum
Cook
20m
Category: | Plats principaux Mets de viande |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Person(s)
Ingredienten
4 Varkensoesters |
250 g Champigonos, witte |
1/2 plantje(s) Basilicum |
2 Sjalotten |
1 fl Melk |
2 el Zure Room |
1 kg Wortelpuree |
4 el Olijfolie |
Peper en zout |
--- Wortelpuree ---
800 g Aardappelen |
500 g Wortelen |
1 scheutje(s) Melk |
1 Ei |
Peper en zout |
Nootmuskaat |
Varkenssnede met champignons en basilicum Directions
Snij de paddenstoelen in 4 of 6 afhangende van hun grote.
Snij de sjalot in fijne ringen.
Snipper de basilucum fijn.
Kook de aardappelen en de wortelen.
Giet af.
Maak een puree van de wortelen en aardappelen met wat melk, een ei, nootmuskaat, peper en zout.
Verhit ondertssen 2 el olijfolie in een andere kookpot en stoof de sjalot glazig.
Voeg de paddenstoelen toe en stoof 5 min. op een hoog vuur.
Roer er de zure room en de basilicum onder
Kruid mer peper en zout.
Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de varkenssneden +/- 5 min aan elke kant.
Kruid met peper en zout.