Thaïse kipballetjes met noedels
Super facile
Très bon marché
 

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Poulet Lunch Jeroen Meus
Saisons
Cuisine Type Thaï
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingredienten

500 g Kippengehakt
2 Eiwitten
1 Rode uin fijngehakt
2 el Gember, gehakt
1 Chilipeper, ontzaad, fijngehakt
2 teentje(s) Knoflook
1 el Munt, fijngehakt
1 el Koriander, fijngehakt
1/3 Daikon, in lange julienne
extra munt en koriander
60 cm Kippenbouillon
1 Citroengras
1 Limoenblad
1 Limoenblad
3 el Soja
300 g Noedels

Thaïse kipballetjes met noedels Instructions

    • Stamp in de vijzel ui, gember, chilipeper, munt, koriander en look heel fijn samen met een beetje grof zout.
    • Meng kip, eiwit en kruidenmengsel in een kom met je handen zodat alles mooi verdeeld is.
    • Verdeel het mengsel in 16 porties en rol er bolletjes van.
    • Kook de kippenbouillon op met de citroengrasstengel, limoenblad en de soja.
    • Voeg de kippenballetjes toe, zet het vuur lager en laat ze nog 10 minuten zachtjes koken.
    • Voeg de noedels toe.
    • Laat het geheel nog 6 minuten koken
    • Schik de daikon in soepkommen en giet er de bouillon, noedels en kipballetjes op.
    • Bestrooi met verse munt en koriander.

Notes recette

 

Valeurs nutritives

léger

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette