Taco's met kip(Featured Chef Hans @DekookBijbel)
Category: | Plats de volaille Déjeuner |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Person(s)
Ingredienten
2 Kipfillets borsten |
12 Tacoschelpen (Santa Maria) |
1 Ui |
1 teentje(s) Knoflook |
1 zakje Taco kruiden (Santa Maria) |
400 g Tomatenblokjes uit blik |
150 g Zwarte Bonen |
150 g Cheddar, geraspt |
Koriander |
1 tl Habanero saus |
Peper en zout |
1 blik(ken) Heinze Fjita Beanz |
1 tl Komijnzaadjes geplet (of lomijnpoeder) |
1 tl Korianderpoeder |
--- Guacamole ---
1 Avocado |
enkele Jalapenos, naar smaak |
1 scheutje(s) Limoensap |
Peper en zout |
1 el Zure Room |
1/2 Rode Ui |
1 teentje(sd) Knoflook |
enkele blaadjes Koriander |
Taco's met kip Directions
Snij de kip in kleine blokjes.
Versnipper de ui.
Plet de look en hak fijn.
Bak de kip een hoger pan.
Voeg de ui en de look toe en bak mee.
Doe de tomatenstukjes bij de kip.
Kruid met tacokruiden, korianderpoeder en komijnpoeder.
Voeg de Heinz bonen en de zwarte bonen toe.
Voor de liefhebbers voeg er enkele druppels Habanero hot sauce aan toe.
Kruid met peper en zout en laat wat pruttelen.
Verwarm de oven op 180°C
Zet tacoschelpen in een ovenschaal.
Vul de tacoschelpen met het kipmengsel.
Strooi er cheddarkaas over.