Steak tartaar / Americain
Plutôt difficile
Bon marché

Een echte steak tartaar zoals hij moet worden gemaakt.

Voor dit gerecht heb je een uiterst scherp mes nodig!

 
 
Prep.

Cuis.

Prêt en

15m

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Boeuf Hans @ DeKookbijbel.be
Saisons
Cuisine Type Belge
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Steak tartaar

600 g Steak, extra kwaliteit vanbij de slager
1 Sjalot
2 el Kappetjes
1 bussel Krulpeterselie
1/2 Citroen
Worcestershire saus
Tabasca
Peper en Zout

Overige

1 kg Verse Frietjes
Waterkers

Steak tartaar / Americain Instructions

    1. Snij het vlees eerst in dunne lapjes en deze lapjes in zeer fijne reepjes, en dan in fijne stukjes
    2. Blijf dan een tijdje snijen/hakken tot het vlees fijn gehakt is. Kost wat tijd maar is achteraf zo heerlijk lekker.
    3. Doe het gemalen vlees in een mengschaal/kom en zet koel. Reinig de plank waarop jet het vlees hebt gesneden/gehakt.
    4. Pel de sjalot en snipper fijn
      Laat de kappertjes uitlekken en hak ze fijn met een scherp mes
    5. Hak de augurken in fijne stukjes
      Doe de stukjes sjalot, kappertjes en augurk bijk het vlees, meng goed en zet koud.
    6. Spoel de krulpeterselie en snipper fijn, geen steeltjes.
    7. Voeg peterselie toe aan het vlees en meng goed, zet terug koel.
    8. Maak de frietjes en bak ze voor de eerste keer.
     

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette