Spaghetti Vongole
Easy
Fairly cheap
Een klassieker van de Italiaanse keuken.
 

Share This Recipe

Category: Plats principaux Pâtes Fruits de mer Déjeuner
Seasons
Cuisine Type Italian
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingrediënten

1 kg Vennusschelpen
380 g Spaghetti
75 cl Olijfolie
40 g Boter
1 stuk(s) Ui, fijngesneden
6 teentje(s) Knoflook, fijngehakt
75 cl Witte wijn
1 stuk(s) Chilipeper, ontzaad en fijngesneden
20 g Peterselie, fijngehakt
20 g Basilicum, gehakt

Spaghetti Vongole Directions

    • Spoel de venusschelpen 4 keren in water en zout zodat ze geen zand meer bevatten.
    • Kook de pasta al dente in gezouten water.
    • Verhit olijfolie en 1 eetlepel van de boter in een grote steelpan en bak er de ui en de helft van de look in.
    • Stoof de venusschelpen even mee en blus ze af met de witte wijn.
    • Voeg chilipeper en de rest van de look en boter toe.
    • Laat onder een deksel alles 5 minuten stoven en schud alles regelmatig op.
     
    • Roer er de spaghetti, basilicum en peterselie eronder en kruid af met peper en zout.
     

Notes

 
 

Nutrition facts

Serving size diet

Per Serving

More Details

Bron

Jeroen Meus

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.