Penne met tonijn
Easy
Cheap
 Een simpele pasta van penne en tonijn met een tomatensaus.
 

Share This Recipe

Category: Plats principaux Pâtes Déjeuner
Seasons
Cuisine Type Italian
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingrediënten

300 g Penne Rigate
2 blik(ken) Tonijn
2 potj(s) Tomatensaus met basilcum
extra zuivere olijfolie
2 teentje(s) Knoflook
1 stuk(s) Ui
5 stuk(s) Ansjovis filets in olie
Harissa, naar smaak
Peper en zout

Penne met tonijn Directions

  1. Laat 3 l water met wat grof zeezout koken en voeg er de penne bij (Tijd volgens verpakking).
  2. Verhit ondertussen wat olijfolie in een pan, laat de fijngesnipperde ajuin glazig worden en voeg er daarna de fijngesneden look bij.
  3. Voeg er de uitgelekte tonijn bij, de ansjovis, een mespunt harissa en vermeng voorzichtig.
  4. Voeg er de tomatensaus met basilicum bij en laat alles heet worden.
  5. Giet de pasta af wanneer ze ‘al dente’ is, laat ze goed uitlekken en giet ze bij de saus.
  6. Meng alles om, werk af met enkele blaadjes verse basilicum en serveer onmiddellijk.
  7. Vergeet niet een fijne olijfolie (eventueel pikant) en wat verse parmesan op tafel te zetten.
  8.  
     

Notes

 
 

Nutrition facts

Serving size diet

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.