Eclairtaart
Easy
Fairly cheap

Eclairkes kent iedereen wel, hier een leuk recept, voor een taart die geïnspireerd is door de eclair.

 

Share This Recipe

Category: Desserts Boulanger Chocolat
Seasons
Tags:

Ingredients

For 6 Person(s)

Ingrediënten taart

75 cl Melk
100 g Suiker
65 g Puddingpoeder
25 cl Room
1 pak(jes) Petit-Beure koekjes Lu

Chocolade Ganache

10 cl Room
175 g Chocolade pellets Callebaut

Eclairtaart Directions

  1. Verwarm de melk samen met de suiker en het puddingpoeder in een steelpannetje op het vuur. Breng zachtjes aan de kook en laat indikken. Giet de pudding in een grote glazen kom, dek af met een laagje plasticfolie en laat afkoelen.
  2. Klop ondertussen de room tot stijve pieken en spatel deze onder de afgekoelde pudding.
  3. Verwarm voor de ganache de room en de chocolade in een steelpannetje op het vuur. Meng goed en laat ietwat afkoelen.
  4. Neem een grote schaal en bedek de bodem met een laagje petit beurre koekjes. Spatel er een laag van de vanillecrème over. Herhaal tot de vanillecrème op is en eindig met een laag koekjes. Lepel als laatste de chocoladeganache over de koekjes en laat de eclaircake een tweetal uurtjes opstijven in de koelkast alvorens te serveren.
  5.  

Notes

Bron : Njam.tv

 

Nutrition facts

Serving size vegetarian

Per Serving

More Details

Bron

Njam.TV - Stefanie Bex

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.