Chocolade ravioli met perensteentjes een sausje van witte chocolade kokos en room(Featured Chef Marc, De Kookfanaten)
Fairly difficult
Fairly cheap
Een verrassend dessert van chocolade ravioli, witte chocolade-koko saus en peer.
Gallery
Category: | Desserts Dessert Chocolat |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Person(s)
Ingredienten
100 g Bloem 00 |
1 Peren |
50 g Donkere Chocolade |
50 g Witte Chocolade |
50 g Melk Chocolade |
15 cl Room |
Muntblaadjes |
Cacaopoeder |
25 g Boter |
Chocolade ravioli met perensteentjes een sausje van witte chocolade kokos en room Directions
Kneed bloem, ei, gesmolten fondant chocolade tot een homogene massa, wikkel deeg in folie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Behandel dit deeg met de pasta machine zoals lasagnevellen, ga echter niet tot de dunste stand, de vellen mogen iets dikker zijn, snijd dan cirkels uit de vellen.
Schil de peren en verwijder het klokhuis,snijd de appels in partjes, stoof ze kort aan in boter.
Smelt de melkchocolade en meng er de appelpartjes onder.
Smelt de witte chocolade in de kokosmelk en de room; breng het geheel aan de kook en laat de helft indikken.
Vul de ravioli met perenpartjes, druk de zijkanten goed aan, laat de ravioli 3 tot 4 minuten in heet water koken, dep droog met een doek.
Schik de ravioli op een bord; giet er de saus over en versier met muntblaadje en cacaopoeder.
More Details
Bron
Marc, De Kookfanaten