Rijsttaart met Zusto
Super easy
Cheap
 Rijsttart zonder suiker, maar met Zusto een natuurlijke suikervervanger en dat 1:1.
Prep

20m

Cook

1h

Share This Recipe

Category: Bakery Diet and Food Allergy
Seasons
Tags:

Ingredients

For 8 Person(s)

Ingredienten

1 vel Bladerdeeg

--- De rijstpap ---

500 g Melk
85 g Dessert Rijst
1 Vanillestock, geschraapt
75 g Zusto

--- Banketbakkersroom ---

1/2 l Melk
128 G Zusto
45 f Vanillepoeder
1 Eierdooier

--- Afwerking ---

2 Eieren
1/2 L Slagroom
25 g Zusto

Rijsttaart met Zusto Directions

    Maak de rijstpap: Breng de melk aan de kook ,voeg de rijst en het vanillemerg toe en breng terug aan de kook.
    Draai het vuur lager en kook 10 minuten zachtjes door.
    Blijf steeds roeren om aanbakken te vermijden.
    Haal de pan van het vuur als de rijst zacht is, doe de zusto-suiker erbij en roer om.
    Giet de rijstpap in een koude kom, dek af met plasticfolie (zorg ervoor dat de plasticfolie het mengsel raakt) en laat volledig afkoelen in de koelkast.
     
    Maak de banketbakkersroom: Meng het crèmepoeder met de zusto-suiker, een flinke scheut melk en de eidooier.
    Breng de rest van de melk met het vanillestokje en het uitgeschraapte merg aan de kook.
    Draai het vuur lager wanneer de melk opkookt en haal het vanillestokje eruit. Hou even van het vuur af.
    Giet een beetje koude melk bij het eimengsel en meng goed.
    Giet dit eimengsel bij de warme melk en klop op een zacht vuur tot een dikke pap.
    Giet het mengsel in een koude kom, dek af met plasticfolie (zorg ervoor dat de plasticfolie het mengsel raakt) en zet in de koelkast.
     
    Taart samenstellen en afbakken; Verwarm de oven voor op 180°C.
    Haal de taartbodem uit de koelkast, leg in uw bakvorm een bakpapier en leg daar uw bladerdeeg op. Verwijder het overtollige deeg door even met een deegrol over de rand van de taartvrm te gaan.
    Doorprik rijkelijk de bodem van uw taart leg er bakpapier op en droge bonen of iets anders. ( blind bakken), Laat 15 bakken in de oven op 180°.
    Na 15 minuten, bonen en bakpapier verwijderen en nog 10 min laten droogbakken.
    Roer 1 ei en 200 g banketbakkersoom door de rijstpap en vul de taart hiermee.
    Klop het andere ei los en bestrijk de bovenkant van de rijst hiermee in.
    Bak 35-40 minuten in de oven op 180°.
    na baktijd, uit de vorm halen en laat afkoelen op een rooster.

Nutrition facts

Serving size diet

Per Serving

More Details

Source

Mark DeKookfanaten

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.