Pasta met snijboontjes en tomaatjes(Featured Chef Pascale Naessens)
Super easy
Cheap
Vegetarische pasta met snijboontjes en tomaat op smaak gebracht met olijfolie, pijnboompitten en basilicum.
Prep
20m
Cook
10m
Category: | Main courses Pastas Vegetarian Lunch |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Person(s)
Ingredienten
20 Snijboontjes |
20 Kerstomaatjes |
200 g Volkoren Pasta of Spekt Pasta |
2 bosje(s) Basilicum |
1 handvol Pijnboompitten |
2 el Olijfolie, extra |
Peper en Fleur de Sel |
Pasta met snijboontjes en tomaatjes Directions
Kleur de pijnboompitten in de pan.
Snijd de snijboontjes in de lengte in lange slierten, zo krijg je spaghetti van boontjes.
Dat gaat verrassend eenvoudig: leg een snijboon op een plank en met de punt van een scherp schilmesje snijd je er slierten af, 2 à 3 slierten per snijboon.
Kook ze gaar in wat water met zout.
Kook de pasta gaar.
Snijd intussen de kerstomaatjes in twee en voeg er de in stukken getrokken basilicumblaadjes bij.
Giet de snijboontjes af en voeg ze bij de tomaatjes en de basilicum. Giet er een flinke scheut olijfolie bij en kruid stevig met peper en een beetje fleur de sel.
Meng alles goed zodat de smaken goed kunnen vrijkomen en de verleidelijke geuren je tegemoet komen.
Giet de pasta af en meng door de groenten.
Werk af met de geroosterde pijnboompitten.
Nutrition facts
Serving size diet vegetarian Vegan
Per Serving
Kcal: | 571 kcal |
Carbs: | 82g |
Fat: | 18g |