Oosterse lam kebabs
Easy
Fairly cheap
Lamskebabs in heerlijk kruidige Oosterse marinade.
 

Share This Recipe

Category: Main courses Meat dishes
Seasons
Cuisine Type COM_JOOMRECIPE_CUISINE_ORIENTAL
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingrediënten

1 kg Lamsvlees, in stukken van 4 cm

Marinade

2 1/2 dl Olijfolie of andere plantaardige olie
1 1/5 dl Rode Wijnazijn
2 em Citroensap
1 handvol Sinaasappelschil geste
1 stuk(s) Lente-ui, fijngehakt
1/2 tl Kaneel, gemalen
1/4 tl Kruidnagel, gemalen

Oosterse lam kebabs Directions


    • Bereid de sinaasappel-marinade door alle ingrediënten hiervan goed te mengen.
    • Giet deze over het lamsvlees in een lage glazen ovenschaal of plastiek zak.
    • Laat 4 tot 6 uur in de koelkast staan of een nacht.
    • Giet de marinade af en houd apart.
    • Steek het lamsvlees op spiezen (metalen).
    •  Leg de kebabs op het grillrooster en grill ze afhankelijk van hoe gaar u ze wilt hebben. +/- 20 à 25 minuten voor medium.
    • Bestrijk de kebabs tijdens het grillen met de rest van de marinade, keer ze halverwege de griltijd eens om.
     

Notes

Indien je houten stokjes gebruikt leg je ze beste vooraf even in water.
 

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.