Mexicaanse kip met chocolade
Easy
Fairly cheap
Kip en chocolade zoals in Mexico.
 

Share This Recipe

Category: Main courses Poultry dishes
Seasons
Cuisine Type Mexican
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingredienten

1 1/2 kg Kip
10 g Boter
2 Uien,fijngesneden
3 Wortelen, fijngesneden
2 stengel(s) Selder, fijngesneden
1 Kruidentuiltje

De Saus

1 tl Kippenbouillon, pasta
100 g Côte d'Or dessert chocolade
1 Rode Paprika
1 tl Pili-pili
3 Tomaten
50 g Sesamzaadjes
20 g Sesam zaadjes, om te garneren
50 f Rozeijnen
100 g Amandelen
1 tl Komijn
Kruidnagel
Peper en zout

Mexicaanse kip met chocolade Directions

  1. Snij de kip in stukken (billen, vleugels, borststukken) en zet ze even opzij
  2. Maak een 1/2l kippenbouillon met het bouillonblokje
  3. Fruit de 2 grote, fijngesneden uien, fijngesneden wortelen en selder in de boter.
  4. Voeg de 1/2l bouilon erbij en laat het geheel samen met het kruidentuiltje 25 minuten koken.
  5. Voor de saus :
  6. Snij de tomaten en paprika in stukjes (verwijder de zaadjes).
  7. Mix de tomaten, de paprike en alle andere ingrediënten, BEHALVE de chocolade.
  8. Doe dit mengsel in een pan en voeg er de bouillon met de groenten aan toe.
  9. Laat toto de helft inkoken en haal door een zeef.
  10. Voeg al roerend de in stukken gebroken chocolade toe. Hou het geheel warm zonder het te laten koken.
  11. Grill de stukken kip
  12. Schik ze op een schotel
  13. Giet de saus over de stukken kip en garneer met sesamzaadjes.
  14.  

Notes

 
 

Nutrition facts

Serving size diet

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.