Waldorfsalade
Facile
Très bon marché

De Waldorfsalade ontleent zijn naam aan het Waldorf-Astoria Hotel in New York City, waar deze salade in 1893 voor het eerst geserveerd werd.

Volgens originele receptuur bevat de salade: selderijappelsrozijnenwalnotenmayonaise en wat citroensap. Over de authenticiteit van de walnoten wordt getwist: in sommige recepten die claimen zich op de originele receptuur te baseren, zijn walnoten optioneel. Waarschijnlijk waren zij dat reeds in het originele recept.

Partager cette recette

Catégorie: Salades Lunch Régime Faible glucides
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten Salade

3 Granny Smith Appel(en)
1 Citroensap
2 stengel(s) Bleekselder, in dunne plakjes
125 g Walnoten, grof gehakt
1/4 dl Citroendressing

Dressing

1 Citroen, sap
2 1/2 dl Room
Zeezout en witte peper

Waldorfsalade Instructions

  1. Snij voor de garnering een handvol partjes met schil van een appel.
    Schil de rest van de appels en verwijder de klokhuizen.
    Snij in lucifer dunnen reepjes (bij voorkeur met mandoline)
    Wentel ze om in het citroensap, dit om verkleuring tegen te gaan.
  2. Maak de dressing.
    Los het citroensap, met zout en de peper op tot het zout helemaal is gesmolten.
    Klop er geleidelijk en al roerend de crème fraîche door.
    Doe de appels, bleekselder en walnoten in een schaal en schep er de dressing over.

Valeurs nutritives

léger végétarien Vegan

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette