Gratin Dauphinois
Facile
Bon marché
Een van de favoriet aardappelgerzchten bioj feestelijke gerechten naast kroketten.
 

Partager cette recette

Catégorie: Plat d'accompagnement
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

1 kg bloemige Aardappelen
1 teentje(s) Knoflook, geperst
25 cl Room (+30%)
25 cl Melk
2 verkruimelde Bouillon blokjes
Peper
Mierikswortel
Boter

Gratin Dauphinois Instructions

    Schil de aardappelen en blancheer 10 min
     
    Snijd in plakjes van 2 à 3 mm dik, leg ze in een mengkom.
    Overgiet met melk en room, voeg er de verkruimelde bouillonblokjes, de look en mierikswortel bij.
     
    Smeer een vuurvaste ovenschotel in met boter.
    Doe de aardappelmengsel in,
     
    Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie en bak in een oven van 160 graden in één uur af.
     
    Verwijder het aluminiumfolie de laatste 10 minuten om wat te kleuren.
     

Notes recette

Je kan wat gemalen kaas over de gratin dauphinois strooien en op het einde laten gratineren maar ik doe dit niet. Er ontstaat zonder de kaas al een mooi korstje en deze aardappelbereiding is op zich rijkelijk genoeg

Je kan de gratin dauphinois een nachtje laten rusten in de koelkast en de volgende dag met een uitsteekring porties uitsteken en nadien opwarmen in de oven op 140°
 

More Details

Website
Bron Marc, DeKookfanaten

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette