Gevulde courgette met geitenkaas(Par le Chef Ariane @ DeKookbijbel)
Gallery
Catégorie: | Plat principal Hans @ DeKookbijbel.be Four Ariane @ DeKookbijbel |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
2
Personnes
Ingediënten
2 Courgettes |
150 g Rijst of Delhaize 5 graan mix (Quinoa, Rijst, ...) |
Vulling
250 fg Rundsgehakt |
2 Tomaten |
150 g verse Geitenkaas |
1 Ui |
1 Lenteui |
Italiaanse kruiden |
Peper en zout |
Gevulde courgette met geitenkaas Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
- Snipper de ui en knoflook en snijd de tomaten in blokjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie of boter in een ruime pan en bak de ui glazig.
Voeg de knoflook en tomaten toe en schep kort om.
Vervolgens voeg je het gehakt toe. Goed roerbakken totdat het gehakt gaar is. - Ondertussen ga je aan de slag met de courgettes. Was ze grondig en snijd de bovenkanten eraf. Halveer vervolgens de courgettes en hol uit met een lepel. Gooi de inhoud niet weg. Plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Wanneer het gehaktmengsel klaar is, kruid je het mengsel met Italiaanse kruiden, peper en zout.
- Wat je net uit de courgettes hebt gehaald, voeg je toe aan het gehaktmengsel. Bak een paar minuten mee.
Tot slot doe je verse geitenkaas bij het gehaktmengsel en wacht je totdat het gesmolten is. - Verdeel het gehaktmengsel over de uitgeholde courgettes. Top af met geraspte geitenkaas..
- Bak de courgettes af voor 20-25 minuten totdat de bovenkant mooi bruin is.
Notes recette
Je kan de vulling eindeloos aanpasse. Ook lekke r met ham en prei. Zalm of tonijn en roomkaas, ...
inspiratie van maakhetglutenvrij.nl
Valeurs nutritives
sans gluten
Par Portion