Dubbele cheeseburger
Facile
Très bon marché
Een dubbele hamburger met gesmolten cheddar en een kopie van de bekende Quick Giant saus.
 
Cuis.

Partager cette recette

Catégorie: Boeuf Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Saisons
Cuisine Type Américaine
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingredienten

6 stuk(s) vastkokende Aardappelen
1 tl Paprika
1/2 teentje Knoflook
2 stuk(s) Eieren
Wite Wijnazijn
1 el Mosterd
20 cl Koolzaaadolie
1 stuk(s) Ui
el Kappertjes
2 stuk(s) Zoetzure Augurken
1 el Ketchup
800 g Rundergehakt
4 stuk(s) Hamburgerbroodjes
Ijsbergsla

Dubbele cheeseburger Instructions

    Snijd de aardappelen in maantjes.
    Kruid met 1kl paprikapoeder, 1kl lookpoeder, peper en zout.
    Voeg olijfolie toe en meng.
     
    Leg ze op bakpapier en zet 25min in de oven op 220°C.
     
    Meng 2 eieren, 1el mosterd en witte wijnazijn.
    Kruid af met peper en zout.
     
    Voeg 20cl koolzaadolie toe en mix.
    Snijd 1 ui, 2 augurken en 1el kappertjes fijn.
    Voeg 1el ketchup en 6el mayonaise toe.
     
    Maak 8 balletjes en kruid ze met peper en zout langs twee kanten.
    Druk ze plat op de bakplaat en laat ze zo garen.
    Bak de ui mee
     
    Snijd wat ijsbergsla fijn.
     
    Draai de hamburgers om.
    Leg cheddar op de hamburgers.
    Leg hierop een andere burger.
     
    Bak de broodjes even aan in een droge hete pan.
     
    Smeer saus op het onderste deel
    Leg er hamburger op
    leg er ui op en ijsbergsla.
    Eventueel extra saus
    Serveer er de aardappelpartjes bij
     
     
     
     
     
     
     

Notes recette

Bron : Zot van koken (VTM)
Foto : DeKookbijbel.be
 

Recettes similaires

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette