Cannelloni met ricotta en spinazie
Facile
Bon marché

Cannelloni, Italiaans voor grote pijpen, buiten Italië ook wel manicotti genoemd, is een soort pasta, die bestaat uit grote dikke staafjes gemaakt van durumtarwe. Gevuld met ricotta en spinazie.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Pâtes Végétarien Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Four
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

2 el Olijfolie
1 Ui, gesnipperd
2 Courgettes, geraspt
3 teentje(s) Knoflook, geperst
500 g Spinazie, gehakt
250 g Ricotta
100 g Mozzarella, geraspt
2 el Gemengde kruiden (Peterselie, Oregano, Marjolein)
12 Cannelloni
25 cl Room
100 g Parmezaanse kaas
Nootmuskaat
Zout en peper

Tomatensaus

2 el Olijfolie
1 Ui, fijngesnipperd
2 teentje(s) Knoflook, geperst
400 g Tomaten uit blik

Cannelloni met ricotta en spinazie Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui op middelhoog vuur.
  3. Voeg de courgette en knoflook toe en bak 3 min.
    Voeg dan de spinazie toe.
  4. Wanneer de spinazie is geslonken doe je de ricotta, nootmuskaat en gemengde kruiden in de pan. Breng op smaak met peper en zout.
  5. De tomatensaus - Verhit olie in een pan en pak hierin de ui 5 min. op middelhoog vuur tot hij goudbruin is.
    Voeg knoflook toe en bak 1 min. mee.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 15 min. sudderen.
    Breng de saus op smaak met peper en zout.
  7. Vul de cannelloni met buisjes met behulp van een lepel met het kaasmengsel.
  8. Verdeel tomatensaus over de bodem van een nagevende ovenschaal.
  9. Leg de gevulde cannelloni in de ovenschaal en doe de rest van de tomatensaus erover.
  10. Klop de room met de parmezaanse kaas los en giet over de cannelloni.
  11. Zet 20 min in de oven totdat de bovenkant goudbruin kleurt.
    Laat het dan 10 minuten rusten vooraleer je hè serveert.

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette