Briouats met groenten
Super facile
Très bon marché

Groenten kroketjes met Ras-El-Hanout.

Prep.

Cuis.

Partager cette recette

Catégorie: Amuse gueule et tapas Végétarien Lunch Pascale Naessens
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

2 Wortelen
1 Courgette
1 Ui
5 vellen Brickdeeg
1 Eierdooier
2 teentje(s) Knoflook
1 tl Kurkuma
Verse kruiden (Peterselie, Koriander, ...)
2 el Olijdolie
Zwarte peper en zout

--- Slaatje ---

2 Wortelen
1 tl Ras-El-Hanout
1/2 Sap citroen
2 el Olijfolie

Briouats met groenten Instructions

    Verwarm de oven voor op 180°C.
     
    Rasp alle groenten met een mandoline of snijd ze fijn. Versnipper de knoflook.
     
    Stoof de knoflook en de ui gaar in wat olijfolie en voeg de kurkuma en zwarte peper toe. Roer goed.
    Meng er nu de andere groenten onder en bak op een zacht vuur tot alles gaar is.
    Pas op het laatste voeg je de versnipperde verse kruiden toe.
     
    Schep het groentemengsel op het brickdeeg, vouw het deeg dicht en plak het dicht met de eidooier.
    Maak verschillende briouats, tot het deeg en het groentemengsel op zijn.
     
    Bestrijk de briouats met wat olijfolie en leg ze 20 min in de oven.
     
    Maak intussen het slaatje.
    Rasp de wortelen en meng ze met de ras el hanout, een beetje olijfolie en citroensap.
    Kneed alles stevig met de handen zodat de smaken goed mengen en de wortelen zacht worden.

Valeurs nutritives

léger végétarien

Par Portion

Kcal: 145 kcal
Glucides: 17g
Graisses: 6g
Protéines: 3g

More Details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette