Soefganiot gevulde oliebollen(Par le Chef Natascha Wagner)
Plutôt difficile
Très bon marché
Soefganiot (een Chanoekah-lekkernij) wordt vooral in Israel als symbool gegeten, omdat de olie het wonder van die feestdag symboliseert.
Prep.
Cuis.
Prêt en
1h 30m
Gallery
Catégorie: | Boulangerie |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
6
Personnes
Ingredienten
500 g Bloem |
1 zakje(s) Gist |
4 Eierdooiers |
200 cc Water |
50 g olie |
8 el Suiker |
3/4 tl Nootmuskaat |
1/4 tl Zout |
Olie om te frituren |
grove Suiker |
Jam |
Soefganiot gevulde oliebollen Instructions
Maak van alle ingredienten (behalve jam en suiker) deeg.
Laat het 1 1/2 uur rijzen.
Rol het deeg uit tot ca. 1,25 cm met een glas of uitsteekring van ca 7 cm doorsnede.
Laat het een uur rijzen
Goudbruin in olie van 180 graden.
Als ze klaar zijn iets af laten koelen.
Daarna een gaatje prikken in de bol en met jam vullen die je in een spuitzak hebt gedaan.
Aan weerskanten bestrooien met grove suiker, of poedersuiker.