Soefganiot gevulde oliebollen
Plutôt difficile
Très bon marché
Soefganiot (een Chanoekah-lekkernij) wordt vooral in Israel als symbool gegeten, omdat de olie het wonder van die feestdag symboliseert.
 
 
 
Prep.

Cuis.

Prêt en

1h 30m

Partager cette recette

Catégorie: Boulangerie
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 6 Personnes

Ingredienten

500 g Bloem
1 zakje(s) Gist
4 Eierdooiers
200 cc Water
50 g olie
8 el Suiker
3/4 tl Nootmuskaat
1/4 tl Zout
Olie om te frituren
grove Suiker
Jam

Soefganiot gevulde oliebollen Instructions

    Maak van alle ingredienten (behalve jam en suiker) deeg.
    Laat het 1 1/2 uur rijzen.
     
    Rol het deeg uit tot ca. 1,25 cm met een glas of uitsteekring van ca 7 cm doorsnede.
    Laat het een uur rijzen
     
    Goudbruin in olie van 180 graden.
     
    Als ze klaar zijn iets af laten koelen.
     
    Daarna een gaatje prikken in de bol en met jam vullen die je in een spuitzak hebt gedaan.
    Aan weerskanten bestrooien met grove suiker, of poedersuiker.

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette