Viszooi
Plutôt difficile
Un peu chère
Een variant naar de bekende Gentse waterzooi, een waterzooi van vis.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Plats de poisson Jeroen Meus
Saisons
Cuisine Type Belge
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

1 kg Vis (Zalm, Kabeljauw, Tong, tongschar, Lot, ...)
100 g Grijze garnalen
3 Wortelen
4 Wit Prei
1 Venkel
1 teentje(s) Knoflook
Tijm & Laurier
1 snuifje Saffraan
2 L Visbouillon
1 dl Room
Citroen
Peterselie, fijngehakt

Viszooi Instructions

    • Maak de groenten schoon, spoel ze en snijd ze fijn.
    • Verwarm de olie in een kookpot en stoof er de groenten in, samen met het gepelde en fijngesneden teentje look, de tijm, de saffraan en het laurierblaadje.
    • Roer alles goed door elkaar.
    • Giet er de bouillon bij en laat de groenten garen.
    • Snijd de visfilets in stukjes en doe ze bij bouillon; eerst de vastere vissoorten, daarna de zachtere.
    • Laat ze pocheren tot ze gaar zijn.
    • Voeg er helemaal aan het einde de garnalen en de room bij.
    • Garneer met fijngehakte peterselie, bieslook of venkelgroen.
    • Dien op met stokbrood of een lekkere puree.

Notes recette

 

Valeurs nutritives

léger

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette