Zoete appelgratin 'Ariane'
Super facile
Très bon marché
Een heerlijke gratin van appeltjes in de oven.
 

Partager cette recette

Catégorie: Desserts Desserts aux fruits Four
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 6 Personnes

Ingredienten

10 stuk(s) Ariane appelen
5 stuk(s) Eiieren
125 g Kristalsuiker
25 cl Melk
250 g Room
1/2 tl
1/2 tl Vanille aroma

Zoete appelgratin 'Ariane' Instructions

    • Verwarm de oven voor op 180-200°C.
    • Vul de bakplaat met water om een bain-marie te maken.
    • Beboter een schotel en bestrooi met suiker.
    • Snijd de appelen in vieren en leg in de schotel. (Schillen is niet nodig, de "Ariane" is een biologische appel)
    • Meng de eieren en de suiker totdat het mengsel wit wordt. 
    • Voeg de room en het vanillearoma toe.
    • Breng de melk aan de kook en giet de warme melk op het mengsel van eieren en suiker. Giet dan alles in de schotel over de appelen.
    • Laat 30-45 min. au bain-marie bakken.
    • Koud serveren.
    • Breng de melk aan de kook en giet de warme melk op het mengsel van eieren en suiker. Giet dan alles in de schotel over de appelen.
     

Notes recette

 
 

Valeurs nutritives

végétarien

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette