Wortelstoemp met kabeljauw en tartaar
Easy
Fairly cheap

Heerlik smeuïge wortelstoemp met kabeljauw en verse tartaar.

Share This Recipe

Category: Plats principaux
Seasons
Cuisine Type COM_JOOMRECIPE_CUISINE_BELGIAN

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingrediënten De Stoemp

1 kg Aardappelen
1 kg Wortelen
Melk
Boter
Peper en Zout
Muskaatnoot
Tijm

De vis

4 stuk(ken) Kabeljauw (+/- 150-200g/stuk)
Bloem
Peper en zout

Tartaarsaus

5 el Mayonaise
3 Eieren, gekookt en geplet
Peper en zout
1 tl Mosterd
6 kleine Augurken, fijngesneden
1 Sjalot, fijngensneden
2 el Peterselie, fijngehakt
1 el Dragon, fijngehakt

Wortelstoemp met kabeljauw en tartaar Directions

  1. Schil aardappelen en wortelen. Snij in gelijke stukken.
    Kook tot ze beetgaar zijn.
  2. Maak de tartaar door alles te mengen, proef en voeg eventueel nog kruiding toe indien gewenst.
  3. Als de aardappelen en wortelen gaar zijn giet af.
  4. Maak puree door melk, boter en de kruiden toe te voegen.
  5. Warm terug op en bak terwijl de kabeljauw . bebloem hem eerst.
  6. Bak dan in wat boter met olijfolie goedkleurig +/- 2à 3 min. elke kant. Hangt af van de dikte van je stuk vis.

Nutrition facts

Serving size diet

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.