Vegetarische lasagne
Facile
Bon marché
Een vegetarisch alternatief voor de klassieke Italiaanse Lasagna.

 

 
 

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Pâtes Végétarien Jeroen Meus
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

10 vellen Lasagne
250 g Ricotta
1 kg verse Spinazie
1 stuk(s) Ui
2 teentje(s) Knoflook
1 stuk(s) Courgette
1 stuk(s) Aubergine
Provencaalse kruiden
100 g gemalen Kaas
5 stuk(s) Tomateb
Basilcum
2 bol(len) Mozzarella

Vegetarische lasagne Instructions

    Stoof de ui en look aan.
    Voeg de spinazie toe en laat de spinazie gaar stoven.
    Kruid de spinazie af met peper en zout.
    Snij de courgette en aubergine in schijven.
    Bak of grill ze in olijfolie en kruid ze met Provençaalse kruiden.
    Olie een ovenschaal in en bedek ze met een laag lasagnevellen.
    Bedek de lasagnevellen met de ricotta kaas.
    Bedek de ricottalaag met spinazie.
    Kruid de lasagnevellen.
    Bedek de tweede laag lasagnevellen met de courgette en aubergine en bestrooi ze met een beetje gemalen kaas.
    Bedek de kaas terug met lasagnevellen
    Snij de tomaten in schijfjes en leg ze op de lasagnevellen.
    Snij de basilicum en strooi die over de tomaat.
    Snij de mozzarella in schijven en leg ze op de tomaten.
    Kruid goed met peper en zout en een beetje olijfolie.
  1. Zet de lasagne 30 minuten in een oven van 180-200°C.
  2.  

Notes recette

 
 

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette