Tortilla avocado ei Manchego
Facile
Très bon marché

Naar een idee van Jamie Oliver.

 

Partager cette recette

Catégorie: Wraps Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Jamie Oliver
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 2 Personnes

Ingrediënten

6 Eieren, grote
1 klontje Boter
Chilisaus
1 handvol Manchego kaas, geraspt
4 Lenteui
1 Tomaat
1 Avocado, rijp
4 Torilla's
1 Groen chilipepper
1 bundel Koriander
Zeezout en versemalen zwarte peper

Tortilla avocado ei Manchego Instructions

    • Plet je avocado met het sap van 1 limoen en een goede snuif peper en zout en zet hem dan aan de kant.
    • Schik de rest van je beleg op een bord: Tomaat, in blokjes, chili fijngehakt, korianderblaadjes grof gehakt en geraspte kaas.
    • Warm de tortilla’s snel weer op in een hete, droge pan.
    • Aan elke zijde 20 seconden, tot ze goed warm zijn.
    • Wikkel ze in aluminiumfolie om ze warm te houden en ga intussen aan de slag met de eieren.
    • Klop de eieren in een kom, samen met de gesneden lente-uitjes en een goede snuif peper en zout.
    • Laat de boter smelten in een grote pan op een matig vuurtje en giet de eieren erin.
    • Houd de pan een beetje schuin terwijl de eieren aan het bakken zijn. Als zich onderaan een laagje begint te vormen, ga er dan met een spatel door zodat je lapjes stevig gebakken ei krijgt tussen meer vloeibaar roerei.
    • Hou het in de gaten en blijf er een minuutje zachtjes in roeren tot de eieren beginnen samenklonteren maar toch nog lopend genoeg zijn.
    • Neem twee borden en leg op elk van de borden een warme tortilla.
    • Verdeel de roereieren over beide tortilla’s, beleg ze met de tomatenblokjes en de geplette avocado en strooi er dan chili, koriander en geraspte kaas overheen.
    • Leg er nog een tortilla bovenop en besprenkel die met chilisaus.
    • Snijd de resterende limoen in stukjes om uit te persen en aanvallen maar.
     

Notes recette

 
 

Valeurs nutritives

végétarien

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette