Tiramisu met speculoos
Facile
Bon marché
 Tiramisu, een Italiaanse klassieker, hier in een Belgisch jasje met speculoos.
 
Prep.

Prêt en

12h

Partager cette recette

Catégorie: Desserts Boulangerie Gâteau Classiques
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 6 Personnes

Ingredienten

175 g Speculoos
500 g Mascapone
3 Eieren
250 ml Volle Room
10 el Amaretto
2 kopje(s) Sterke Koffie
6 el Fijne Suiker

Tiramisu met speculoos Instructions

    Splits de eigelen van de eiwitten.
     
    Klop de eigelen met 3 eetlepels suiker tot een schuimig mengsel.
     
    Klop de eiwitten stijf en voeg 3 eetlepels suiker toe. 
     
    Klop de room stijf.
     
    Roer het eigeelmengsel, de mascarpone en 4 eetlepels amaretto stevig onder elkaar, spatel daarna voorzichtig de room en de eiwitten onder tot u een smeuïg kaasmengsel bekomt.
     
    Zet twee kopjes sterke koffie en voeg per kop 3 eetlepels amaretto toe.
    Dompel de speculooskoekjes enkele seconden onder in de koffie en schik ze op de bodem van een glazen schotel.
    Laat wat ruimte tussen de koekjes.
    Schep een laag kaasmengsel over de speculoos.
     
    Leg daarna nogmaals een laag speculooskoekjes en werk weer af met een laag kaasmengsel.
     
    Crunch wat speculooskoekjes en bestrooi hiermee het dessert.
     
    Laat enkele uren of een nachtje rusten in de koelkast.
     

Notes recette

 
 

More Details

Website http://www.aldi.be
Bron Aldi

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette