Tartaar van tonijn met avocadocrème
Easy
Fairly cheap

Een heerlijke tartaar van verse tonijn met een avocadocrème.

 

Share This Recipe

Category: Entrée Plats de poisson
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Tonijntartaar

1 Appel Granny Smith
1/2 Limoen
300 g verse Tonijn
1 Sjalot
1 tl Sesamolie
Grof zeezout en gemalen peper

Avocadocrème

1 Avocado
1/2 Limoen
1 handje(s) Spinazie (Babyspinazie)
2 el Mayonaise
takje(s) Waterkers of Kervel
1 snuifje Chili

Tartaar van tonijn met avocadocrème Directions

  1. Tonijntartaar 
    Snijd de appel met schil in kleine blokjes en besprenkel met het sap van ½ limoen. Verdeel de appel als eerste laagje over de bodem van de glaasjes. 
  2. Snijd de tonijn heel klein. Snipper de sjalot. Meng de tonijn met de fijngesnipperde sjalot, sesamolie en zeezout en vers gemalen peper. Verdeel de tonijntartaar bovenop de appel in de glaasjes. 
  3. Avocadocrème 
    Pel de avocado. Pureer de avocado, spinazie, sap van de limoen en mayonaise tot een gladde crème in de foodprocessor of met de staafmixer. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Verdeel de crème over de glaasjes. 
  4. Garneer met een takje waterkers of andere groene kruiden zoals verse kervel. 
  5.  

Notes

Je kan de mayonaise in de avocadcrème vervangen door zure room.

Bron : 24Kitchen.nl - Rudolph van Veen

 

Nutrition facts

Serving size diet

Per Serving

More Details

Bron

Rudolph van Veen

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.