Soefganiot gevulde oliebollen
Fairly difficult
Cheap
Soefganiot (een Chanoekah-lekkernij) wordt vooral in Israel als symbool gegeten, omdat de olie het wonder van die feestdag symboliseert.
 
 
 
Prep

20m

Cook

10m

Wait

30m

Share This Recipe

Category: Boulanger
Seasons
Tags:

Ingredients

For 6 Person(s)

Ingredienten

500 hg Bloem
1 zakje(s)) Gist
4 Eierdooiers
200 cc Water
50 g Olie
8 el Suiker
3/4 tl Nootmuskaat
1/4 tl Zout
Olie om te frituren
Grove Suiker
Jam / Confituur

Soefganiot gevulde oliebollen Directions

    Maak van alle ingredienten (behalve jam en suiker) deeg.
    Laat het 1 1/2 uur rijzen.
     
    Rol het deeg uit tot ca. 1,25 cm met een glas of uitsteekring van ca 7 cm doorsnede.
    Laat het een uur rijzen
     
    Goudbruin in olie van 180 graden.
    Als ze klaar zijn iets af laten koelen.
     
    Daarna een gaatje prikken in de bol en met jam vullen die je in een spuitzak hebt gedaan.
     
    Aan weerskanten bestrooien met grove suiker, of poedersuiker.

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.