Risotto van erwtjes en sla
Plutôt difficile
Très bon marché
Risotto met erwtjes en verrasend sla
 

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Végétarien Risotto
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingredienten

1 g Boter
1 stuk(s) grote Ui, fijngesnipperd
2 teentje(s) Knoflook
300 g Arborio rijst
1 1/2 dl droge Vermouth of Sherry (fino)
1 L Groentenbouillon
350 g Doperwten, diepvries of vers
blaadje(s) Kropsla, gewassen en in stukjes gescheurd
4 el Verse Munt, en extra blaadjes voor garnering
50 g Mascarpone
Zeezout en vers gemalen peper
75 g verse gerapste, Parmezaan

Risotto van erwtjes en sla Instructions

    • Smelt de boter in een pan, voeg de ui en de knoflook toeen bak het mengsel tot het zacht is, maar niet bruin.
    • Voeg de rijst toe, roer 1 minuut  tot alle korels glimmen en voeg vervolgens de vermouth (of sherry) toe.
    • Laat het geheel koken tot het vocht is opgenomen
    • Schenk ondertussen in een andere pan de bouillon en breng deze aan de kook.
    • Voeg ongeveer 1.5dl van de bouillon toe aan de rijst.
    • Doe de erwten erbij en roer tot de bouillon helemaal is opgenomen.
    • Voeg beetje bij beetje bouillon toe, hou nog +/- 1.5dl over.
    • Voeg de sla, fijngehakte munt en de rest van de bouillon toe en kkok het geheel tot alle bouillon is opgenomen.
    • Haal de pan van het vuur, roer de mascarpone en 25g van de parmesaanse kaas door het mengsel en breng de risotto op smaak met peper en zout.
    • Dek de pan af en laat de risotto nog 5 minuten rusten.
    • Garneer het gerecht met de rest van de parmezaanse kaas en muntblaadjes.
     

Notes recette

 
 

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette