Provencaals gehaktbrood met fettucine pasta
Facile
Bon marché

Een heerlijk vleesbrood met zongedroogde tomaatjes olijven en basilicum met een provençaalse saus en pasta.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Veau Porc Hans @ DeKookbijbel.be Jeroen Meus
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

--- Gehaktbrood ---

600 g Gemengd gehakt (Kalf, Varken)
2 Eierdooiers
80 g Paneermeel
50 g Zongedroogde Tomaten
1 Sjalot
1 teentje(s) Knodlook
30 g Zwarte Olijven
takje(s) Basilicum
Boter
Olijfolie

--- Provençaalse saus ---

Olijfolie
2 Sjalotten
2 teentje(s) Knflook
2 Wortelen
1 Rode Paprika
1 Gele Paprika
1 Courgette
3 Tomaten
70 g Tomatenpuree
Chilisaus
1 fles Passata
Peper en zout
1 el Rozemarijn
Tikm
Laurier
Basilicum
350 g Fettuicine al peperoncino

Provencaals gehaktbrood met fettucine pasta Instructions

    Verwarm de oven tot 180 °C
     
    Meng het gehakt met de eierdooiers en het paneermeel in de keukenmachine.
    Snijd de zongedroogde tomaten fijn en meng ze door het gehakt.
     
    Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook.
    Snipper de teen en plet met een mes.
    Meng de sjalot en de knoflookpulp met het gehakt.
     
    Snijd de olijven wat kleiner en meng ze door het gehakt
     
    Snipper het basilicum en doe het ook bij het gehakt. Kruid met Provençaalse kruiden.
     
    Smelt een klont boter in een pan en doe er een scheut olijfolie bij.
     
    Vorm een redelijk plat gehaktbrood van het gehakt.
     
    Korst het rondom goed aan
    Laat het 30 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
     
    Provencaalse saus - Verwarm een scheut olijfolie in een grote kookpot.
     
    Pel de sjalotten en snijd ze grof.
    Stoof ze in de olie
     
    Kneus en pel de knoflook.
    Snipper de tenen en plet met een mes.
    Stoof de knoflookpulp mee aan.
     
    Schil de wortelen en de paprika’s.
    Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika’s.
    Snijd de groenten in stukken en stoof ze aan
     
    Snijd de courgette in stukken en doe ze bij de rest van de groenten.
     
    Voeg de tomatenpuree en een beetje chilisaus toe.
    Laat even mee bakken.
     
    Giet de passata bij de groenten en kruid met zout.
     
    Bind de rozemarijn, tijm, salie, basilicum en laurier samen tot een bouquet garni en leg het in de kookpot.
    Laat de groenten garen onder een deksel op een zacht vuur.
     
    Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

Notes recette

De chilisaus die ik gebruikte is Habanero sauce 'Peppers of Key West'.

Bron : Jeroen Meus

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette