Penne met tonijn
Facile
Très bon marché
 Een simpele pasta van penne en tonijn met een tomatensaus.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Pâtes Lunch Thon
Saisons
Cuisine Type Italienne
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

300 g Penne Rigate
2 blik(ken) Tonijn
2 potj(s) Tomatensaus met basilcum
extra zuivere olijfolie
2 teentje(s) Knoflook
1 stuk(s) Ui
5 stuk(s) Ansjovis filets in olie
Harissa, naar smaak
Peper en zout

Penne met tonijn Instructions

    • Laat 3 l water met wat grof zeezout koken en voeg er de penne bij (12 minuten koken).
    • Verhit ondertussen wat olijfolie in een pan, laat de fijngesnipperde ajuin glazig worden en voeg er daarna de fijngesneden look bij.
    • Voeg er de uitgelekte tonijn bij, de ansjovis, een mespunt harissa en vermeng voorzichtig.
    • Voeg er de tomatensaus met basilicum bij en laat alles heet worden.
    • Giet de pasta af wanneer ze ‘al dente’ is, laat ze goed uitlekken en giet ze bij de saus.
    • Meng alles om, werk af met enkele blaadjes verse basilicum en serveer onmiddellijk.
    • Vergeet niet een fijne olijfolie (eventueel pikant) en wat verse parmesan op tafel te zetten.
     

Notes recette

 

Valeurs nutritives

léger

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette