Penne met gehaktballen en 3 kazen
Facile
Bon marché

Heerlijk comfortfood, penne met gehaktballekes en drie kazen.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Pâtes Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Stefanie Bex
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 5 Personnes

--- De gehaktballen ---

500 g Gehakt (Varken, Kalf)
3 el Broodkruim
1 Ei
1 teentje(s) Knoflook
Peper en zout
Olijfolie

--- Pasta ---

1 Ui, fijngesnipperd
1 teentje(s) Knoflook
500 g Passata
1 handje Basilicum
400 g Penne
1 Mozzarella
100 g Kaas gemalen bvb Emmental
1 blok gemalen Parmezaan
Oregano
Peper en Zout
Olijfolie

Penne met gehaktballen en 3 kazen Instructions

    Meng het gehakt met het broodkruim, het ei, de look, peper en zout.
    Rol er vervolgens balletjes van en bak deze goudbruin in een scheutje olijfolie.
     
    Zet een grote pot op het vuur en verhit hierin een scheutje olijfolie.
    Fruit er de ui en de look in aan en voeg vervolgens de passata en de basilicumblaadjes toe. Kruid met peper, zout en oregano.
     
    Kook de pasta al dente in gezouten water.
    Giet af en meng onder de saus.
     
    Schep de pasta in een ovenschotel.
    Verdeel er de gehaktballen en de mozzarella over.
    Bestrooi met de gemalen kaas en rasp er nog een laagje Parmezaanse kaas over.
     
    Plaats de schotel +/- 10 minuten in een voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Notes recette

Idee : Njam.tv -  Stefanie Bex

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette