Pappardelle met kip chorizo en paprika
Facile
Bon marché

Pappardelle pasta met paprika, courgette, kip, chorizo rode ui, ... super lekker pasta gerechtje met wat pittige chili.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Pâtes Poulet Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Jeroen Meus
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

3 Paprika's
Olijfolie
Pepern en Zout
1/2 Chilipeper
1 Courgette
1 scheutje(s) Witte Wijn
400 g Pappardelle pasta
Oregano, gedrrogde
200 g Spinazie blaadjes
400 g Kippenvlees (van de bout)
Provençaalse kruiden
200 g Chorizo
Gerookt paprikapoeder
2 Rode Uien
Parmezaanse kaas
1 teentj(s) Knoflook

Pappardelle met kip chorizo en paprika Instructions

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen. Leg de paprika’s in een ovenschaal en besprenkel ze rijkelijk met olijfolie. Kruid met peper, zout en een flinke snuif gedroogde oregano. Konfijt de paprika’s 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Verwarm intussen een flinke scheut olijfolie in hoge pan.
  4. Snijd de kip in blokjes en kruid met peper en zout. Bak de kip in de olie.
  5. Haal de kip uit de pan. Snijd de chorizo in stukjes en bak in dezelfde pan.
  6. Pel en halveer de uien. Snijd ze in dunne halve ringen.
  7. Haal de chorizo uit de pan en bak de uien in dezelfde pan.
  8. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de knoflook bij de ui. Snijd de chilipeper in dunne ringen en doe ze in de pan.
  9. Snijd de courgette in blokjes. Bak ze met de uien.
  10. Doe er de kip en de chorizo weer bij. Haal de paprika uit de oven en doe hem ook in de pan. Deglaceer met een scheutje witte wijn (of water) en laat garen onder deksel.
  11. Breng water met een snuif zout aan de kook en kook de pasta beetgaar op ongeveer 8 minuten.
  12. Was de spinazie en laat uitlekken. Doe het in de pan. Kruid alles met Provençaalse kruiden, peper, zout en gerookt paprikapoeder.
  13. Doe een pollepel van het kookwater van de pasta bij de saus.
  14. Giet de pasta af en laat uitlekken.
  15. Meng de pasta met de saus en serveer met wat geraspte Parmezaan.

Notes recette

Bron : Dagelijkse kost - Jeroen Meus

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette