Mexicaanse kip met chocolade
Facile
Bon marché
Kip en chocolade zoals in Mexico.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Poulet
Saisons
Cuisine Type Mexicaine
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingredienten

1 1/2 kg Kip
10 g Boter
2 Uien,fijngesneden
3 Wortele, fijngesneden
2 stengel(s) Selder, fijngesneden
1 Kruidentuiltje

De Saus

1 tl Kippenbouillon, pasta
100 g Côte d'Or dessert chocolade
1 Rode Paprika
1 tl Pili-pili
3 Tomaten
50 g Sesamzaadjes
20 g Sesam zaadjes, om te garneren
50 f Rozeijnen
100 g Amandelen
1 tl Komijn
Kruidnagel
Peper en zout

Mexicaanse kip met chocolade Instructions

    • Snij de kip in stukken (billen, vleugels, borststukken) en zet ze even opzij
    • Maak een 1/2l kippenbouillon met het bouillonblokje
    • Fruit de 2 grote, fijngesneden uien, fijngesneden wortelen en selder in de boter.
    • Voeg de 1/2l bouilon erbij en laat het geheel samen met het kruidentuiltje 25 minuten koken.
  1. Voor de saus :
    • Snij de tomaten en paprika in stukjes (verwijder de zaadjes).
    • Mix de tomaten, de paprike en alle andere ingrediënten, BEHALVE de chocolade.
    • Doe dit mengsel in een pan en voeg er de bouillon met de groenten aan toe.
    • Laat toto de helft inkoken en haal door een zeef.
    • Voeg al roerend de in stukken gebroken chocolade toe. Hou het geheel warm zonder het te laten koken.
    • Grill de stukken kip
    • Schik ze op een schotel
    • Giet de saus over de stukken kip en garneer met sesamzaadjes.

Notes recette

 

Valeurs nutritives

léger

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette