Marokkaanse couscoussalade
Easy
Fairly cheap

Een coucous salade met vijgen, paprika en olijven.

Cook

25m

Share This Recipe

Category: Végétarien Déjeuner
Seasons
Cuisine Type Morrocan
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingredienten

250 g Couscous
200 g Gedroogde Vijgen
75 g Studentenhaver
100 g Verse Olijven
1 Puntpaprika
4 Zoete mini Paprika's
1/2 Komkommer
2 Trostomaten
30 g Peterselie
2 teentjze(s) Knoflook
8 el Olijfolie
Peper en zout

Marokkaanse couscoussalade Directions

    Doe de biocouscous in een diepe kom.
    Giet er kokend water over tot de couscous net onder staat.
    Dek af met een theedoek en laat staan tot de couscous het vocht volledig opgenomen heeft.
     
    Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie.
    Pel de knoflook en snipper fijn.
    Roer onder de couscous.
     
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Bak de puntpaprika en de minipaprika's in de voorverwarmde oven tot ze zacht zijn.
    Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in fijne stukken.
     
    Haal de nootjes en de rozijnen uit de studentenhaver.
    Rooster de noten goudbruin in een koekenpan.
    Hak de gebakken noten fijn.
     
    Was de tomaten, de komkommer en de peterselie. Ontpit de tomaten en snijd in fijne blokjes.
    Snijd de komkommer in kleine stukjes.
    Hak de peterselie fijn.
    Snijd de olijven in ringetjes.
    Versnijd de vijgen tot kleine stukjes.
     
    Voeg de paprikastukjes, tomatenblokjes, komkommerblokjes, stukjes vijg, rozijnen en peterselie toe aan de couscous en meng alles door elkaar.
    Strooi er de gehakte noten en olijfringetjes bovenop.
    Werk af met enkele blaadjes peterselie.

Nutrition facts

Serving size diet vegetarian Vegan

Per Serving

More Details

Bron

Aldi

Website

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.