Lauwwarme aardappelsalade met bosduif
Plutôt difficile
Bon marché

Een niet alledaags ingrediënt, Bosduif. Best is het proberen waard.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Salades Pigeon ramier
Saisons Hiver Automne
Cuisine Type Belge
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

4 dubbele Duivenborsten
200 g gerookt Spek
750 g KrielAardappelen, gekookt en gehalveerd
1 stronk(en) Witloof, fijnngesnipperd
1 stronk(en) Rood Witloof, fijngesnipperd
Veldsla
Rucola
enkele takjes Tijm
3 teentje(s) Knoflook
Peper en zeezout

Dressing

1 dl Notenolie
5 cl Olijfolie
1 el Rode Wijnazijn
1/2 tl Mosterd

Lauwwarme aardappelsalade met bosduif Instructions

  1. Was en droog de salades.
  2. Klop de ingrediënten voor de dressing tot een homogene massa en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak de spekreepjes krokant, schep uit de pan en hou warm.
  4. Bak nu de aardappellen in dezelfde pan, en voeg indien nodig olijfolie toe.
    Kruid met peper en zout en hou warm.
  5. Bak de duivenborsten langs beide zijden 3 min in hete olie met verse tijm en teentjes knoflook. Kruid met peper en zout.
  6. Haal van het vuur, dek de pan af en laat rusten.
  7. Schep de salades en de witloof door elkaar, schep er de 1/2 van de dressing, de aardappeltjes en spekreepjes door en verdeel over de borden.
  8. Snij het vlees in reepjes en schik op de salade.
    Besprenkel met de rest van de dressing en serveer onmiddelijk.

Valeurs nutritives

léger

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette