Groentenovenschotel met balletjes(Featured Chef Hans @ DeKookBijbel)
Super easy
Cheap
Heerlijke ovenschotel met verschillende groetnjes en gehaktballetjes of vegetarische voor degene die geen vlees wensen.
Category: | Plats principaux Végétarien Mets de viande |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
1
Person(s)
Ingredienten
400 g gehakt of Vegetarisch alternatief |
500 g Aardappelen (Nieuwe, in de schijfjes) |
1 Broccoli |
4 Wortelen |
1 Rode Ui |
Mozzarella balletjes |
250 g Kerstomaten, gehalveerd |
3 Eieren |
150 g emmental, geraspt |
20 cl Room |
Paneermeel |
Peper en zout |
Nootmuskaat |
Groentenovenschotel met balletjes Directions
Kook alle groenten en de aardappelen beetgaar.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng het gehakt met 1 ei, het paneermeel, de peterselie en de citroenschil.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Rol er balletjes van en bak ze goudbruin in boter.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Rol er balletjes van en bak ze goudbruin in boter.
Klop 2 eieren los met de room, peper, zout en nootmuskaat.
Giet over de groenten en bestrooi met de kaas.
Giet over de groenten en bestrooi met de kaas.
Zet 30 minuten in de oven.
Garneer met een plukje groen.
Notes
Als je de balletjes vervangt door een plantaardig alternatief, is het direct een vegetarisch gerecht
Nutrition facts
Serving size diet vegetarian
Per Serving
More Details
Bron
Libelle Lekker