Gefrituurde Tofu Agedashi Dafu
Facile
Bon marché
 Gefrituurde tofu met rammenas en gember.
Prep.

Cuis.

Partager cette recette

Catégorie: Amuse gueule et tapas Végétarien
Saisons
Cuisine Type COM_JOOMRECIPE_CUISINE_JAPAN
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

400 g Zijden Tofu (Bio)
4 cm Witte Rammenas
2 cm Gember, geschild
1 Lente-ui
1 zakje(s) Misosoep Saitaku
2 el Sojasaus
3 em Mirin
70 g Aardappelzetmeel
1 tl Aardappelzetmeel

Gefrituurde Tofu Agedashi Dafu Instructions

    Schil en rasp de rammenas.
    Laat even rusten en knijp daarna stevig uit.
     
    Schil en rasp de gember, meng met de rammenas en zet even apart. 
     
    Neem de tofu voorzichtig uit de verpakking en laat goed uitlekken op keukenpapier.
    Bedek met enkele vellen keukenpapier en laat 15 min rusten, zodat hij goed kan drogen.
    Verwijder het keukenpapier.
     
    Meng het zakje misosoep met 5 dl water en breng aan de kook.
    Voeg de sojasaus en mirin toe.
     
    Meng 70 g aardappelzetmeel met 1 el koud water tot een pasta.
    Voeg toe aan de saus, laat zachtjes verder pruttelen zodat de saus wat indikt. Houd warm.
     
    Snijd de lente-uitje schuin in ringetjes.
     
    Verwarm de friteuse voor op 175°C.
     
    Snijd de tofu in grote blokken.
    Wentel ze in een beetje aardappelzetmeel en bak ze krokant gedurende 3 min in de friteuse.
    Laat goed uitlekken op keukenpapier.
     
    Schik de blokken tofu in verschillende kommetjes.
    Giet er wat saus over.
     
    Bestrooi met de rammenas en gember en werk af met de lente-uitje.
     
    Serveer meteen.

Valeurs nutritives

léger végétarien Vegan

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette