Exotische mosselen met zoete aardappelchips
Plutôt difficile
Bon marché

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Jeroen Meus Moules
Saisons
Cuisine Type Fusion
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

700 g Mosselen
1/2 Ananas, in blokjes
1/2 Mango, in blokjes
3 cl Limoensap
2 dl Kokosmelk
1 dl Zure Room
1 dl Room
200 g Ijsblokjes
2 Zoete aardappelen, geschild, in dunne schijven
Mosselkruiden

Exotische mosselen met zoete aardappelchips Instructions

    Mix de ananas, mango, limoensap, kokosnootmelk, zure room, rum en ijsblokjes in de keukenrobot en zet in de koelkast tot gebruik.
     
    Snij de plakken zoete aardappel in dunne repen van een halve centimeter en frituur ze onder voortdurend roeren.
     
    Ze mogen niet bruin worden, wel licht kleuren.
    Haal ze uit de friteuse en schud ze een aantal keren, ze moeten krokant zijn.
    Kruid met kerriepoeder.
     
    Zet 4 mosselpannen of één grote pan op het vuur met een bodempje water.
    Voeg hieraan de mosselkruiden toe en breng het water aan de kook.
    Schud de mosselen regelmatig op.
     
    Als de mosselen open zijn, zijn ze gaar. Dit duurt ongeveer 4 min.
    Haal de pannen van het vuur en giet er het ananassap over.
     
    Schud even op en serveer met de zoete aardappelchips.
     
  1.  

Notes recette

Aardappelchips -Schil de aardappel in de gewenste vorm en laat ze minstens 30 min in koud water staan, zodat de aardappelen het overtollige zetmeel afstaan.

Droog de aardappelen en frituur ze goudbruin.
 

Groentenchips - Je kunt groenten gemakkelijk krokant maken zonder ze te frituren.

Snij bv courgette in zeer dunne schijven met een mandoline en leg ze op een bakplaat.
Bestrijk met olijfolie en kruid met Provençaalse kruiden.

Laat ze drogen op een warme droge plaats of in de zon, draai regelmatig.

Prei kan je ook drogen op deze manier.

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette