Ballekes in tomatensaus à la opa(Featured Chef Hans @ DeKookbijbel.be)
Easy
Fairly cheap
Ballekes in tomatensaus, een klassieker en vele eigen recepten. Dit is eentje van mijn papa.
Category: | Plats principaux Mets de viande |
Seasons | |
Cuisine Type | COM_JOOMRECIPE_CUISINE_BELGIAN |
Tags: |
Ingredients
For
4
Batch(es)
Ingrediënten Tomansaus
2 kg Verse Tomaten |
1 blik Tomatenstukjes |
Raapselder/Knolselder |
1 grote Ui |
2 grote Wortelen |
1 Puntpaprika |
Peper en zout |
Laurier en Tijm |
--- De Ballekes ---
600 g Gemengd Gehakt |
Zongedroogde tomaatjes |
1 Sjalot |
Peper en zout |
Ballekes in tomatensaus à la opa Directions
- Alles heel fijn snijden en stoven in wat boter of olijfolie.
- Doos gepelde tomaten bijvoegen.
- Peper, zout, laurier, thijm en en Italiaanse kruiden toevoegen en laten sudderen.
- Balletjes maken, kruiden naar goesting (sjalotje, droog tomaatje fijnsnijden en mengen)
- Balletjes bij saus doen en tijdje laten sudderen.
Notes