Ballekes in tomatensaus à la opa
Facile
Très bon marché

Ballekes in tomatensaus, een klassieker en vele eigen recepten. Dit is eentje van mijn papa.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Veau Porc Hans @ DeKookbijbel.be Ragoût
Saisons
Cuisine Type Belge
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten Tomansaus

2 kg Verse tomaten, gepeld in stukjes)
1 blik Tomaten stukjes
1/4 Raapselder / Knolselder
1 Ui, grote
2 Wortelen, grote
1 Puntpaprika
Peper en zout
Laurier
1 snuifje Tijm
Italiaanse kruiden

--- De Ballekes ---

600 g gemengd Gehakt
Zongedroogde tomaatjes
1 Sjalot
Peper en Zout

Ballekes in tomatensaus à la opa Instructions

  1. Alles heel fijn snijden en stoven in wat boter of olijfolie.
  2. Doos gepelde tomaten bijvoegen.
  3. Peper, zout, laurier, thijm en en Italiaanse kruiden toevoegen en laten sudderen.
  4. Balletjes maken, kruiden naar goesting (sjalotje, droog tomaatje fijnsnijden en mengen)
  5. Balletjes bij saus doen en tijdje laten sudderen.

More Details

Website
Bron Opa Francis

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette