Asperges met mousseline gerookte zalm en krielaardappelen(Featured Chef Hans @ DeKookbijbel)
Fairly difficult
Fairly expensive
Heerlijke Belgische asperges met mousseline saus en gerookte zalm. Hierbij krielpatatjes met bieslook.
Gallery
Category: | Plats principaux Plats de poisson |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Person(s)
Ingrediënten
1 kg Krielaardappelen |
1 g Asperges |
400 g Gerookte Zalm |
Bieslook |
Mousseline
5 Eierdooiers |
100 g Boter |
Witte peper en zout |
Limoensap (of citroen) |
Bieslook |
Asperges met mousseline gerookte zalm en krielaardappelen Directions
- Stoom of kook de aardapeltjes in schijfjes.
- Schil de asperges en stoom of kook ze.
- Klop 4 eierdooiers met een scheutje water schuimig.
- Smelt de klont boter.
- Verwarm zachtjes het ei en voeg al kloppend de boter toe. Klop dit tot een schuimige gebonden massa. Laat niet te warm worden anders heb je een omelet ;-)
- Kruid met witte peper, zout en wat limoensap.
Notes