Yoghurt broodjes
Super easy
Cheap
 Heerlijk lichte broodjes gemaakt met yoghurt.
 

Share This Recipe

Category: Bakery
Seasons
Tags:

Ingredients

For 10 Person(s)

Ingredienten

500 g Bloem, voor wit brood
16 cl Melk
10 g Zout
15 g Verse Gist (of 6g droge)
125 g Griekse Yoghurt
1 Ei
15 g Suiker
20 g Boter
3 cl Zonnebloemolie
1 Eigeel en scheutje melk

Yoghurt broodjes Directions

    Zorg dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
     
    Meng het zout door de bloem met een garde.
    Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en zet je kitchenaid of andere keukenmachine aan.
     
    Geen keukenmachine ? Geen nood, je kunt ook gewoon met de hand kneden. Kneed ongeveer 15 minuutjes en laat het deeg dan voor de eerste keer ca 45 minuutjes rijzen.
     
    Na deze rijs verdeel je het deeg in 10 bollen van 90 gram.
    Bol ze heel goed op en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
     
    Laat ze nu rijzen tot ze verdriedubbeld zijn.
     
    Smeer de broodjes in met het eigeel.
     
    Bak de broodjes in ca 12 minuutjes af in een voorverwarmde oven ( Hetelucht ) van 195°C. Gebruik je boven en onderwarmte ? Neem dan de temperatuur van 205°C.
     
    Laat de broodjes na het bakken goed afkoelen op een taartrooster.
     

Notes

 
 

More Details

Source

Jolanda's Bakhuisje

Website

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.