Vispotje(Featured Chef Hans @ DeKookbijbel.be)
Easy
Fairly cheap
Een heerlijk vispotje, met saus om je bord leeg te doppen met een stuk brood.
Category: | Main courses Fish dishes |
Seasons | |
Cuisine Type | COM_JOOMRECIPE_CUISINE_BELGIAN |
Tags: |
Ingredients
For
4
Batch(es)
--- De Vis ---
200 g Zalm |
200 g Kabeljauw |
12 Sint Jakobsvruchten |
Peper en zout |
--- De Groenten ---
1 Wortel |
1 Ui |
1 stk(s) Selder |
1 Rode Paprika |
1 el Tomatenpuree |
Peper en zout |
--- De Saus ---
30 cl Visfond |
10 cl Nouylly Prat |
5 cl Cognac |
Peper, Zout en Nootmuskaat |
30 cl Room |
--- Afwerking ---
150 g gemalen Kaas (bvb Emmental) |
100 g Grijze Garnalen |
Vispotje Directions
- Laat de visfond voor de helft inkoken met 5cl Nouilly Prat. Voeg room toe. De rest van de Nouilly Prat en de Cognac. Laat nog even tot kookpunt komen en kruid met Peper, Zout en nootmuskaat.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de groentjes in fijne blokjes. Stoof de groentjes aan in wat boter. Schuif groentjes wat opzij. Bak de tomatenpuree even en meng met de groenten. Kruid met peper en zout.
- Leg de groenten in een ovenschaal. Snij de vis in stukken van vijf centimeter en leg samen met de sint-jakobsvruchten op de groenten. Kruid met peper en zout. Overgiet met de saus en bestrooi met de gemalen kaas.
- Zet 20 à 25 minuten in de oven.
- Werk af met verse garnalen en kreeftenvlees. Serveer met aardappelpuree of kroketjes.
Notes