Vanille kipferl(Featured Chef Luce Raithel)
Prep
15m
Cook
12m
Wait
1h
Category: | Bakery |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
1
Person(s)
Ingredienten
300 g Bloem |
120 g Amandelmeel |
3 zakje(s) Vanile suiker |
3 Eierdooiers |
150 g Witte bastardsuiker |
140 g Boter |
140 g Margarine |
Poedersuiker, om in te wentelen |
Vanille kipferl Directions
Een deegje kneden en rolletjes maken van ongeveer 3 cm doorsnede.(Bloem, amandelmeel, vanillesuiker, ei, suiker, boter en margarine)
In krimpfolie verpakken en een uurtje in de koelkast laten rusten
In plakjes van 1 cm snijden en van ieder plakje een maantje rollen.
Baktijd ongeveer 11 a 12 minuten op 180 graden.
Na het bakken de koekjes van de bakplaat halen en iets af laten koelen.
Poedersuiker in een kom doen en de lauwe koekjes erdoor wentelen.
Op een plaat voor een open raam een uurtje laten staan(koud)
Notes
Goed afgesloten bewaren.
More Details
Source
Luce Raithel