Tartaar van tonijn met avocadocrème(Featured Chef Rudolph van Veen)
Category: | Starters Fish dishes |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Person(s)
Tonijntartaar
1 Appel Granny Smith |
1/2 Limoen |
300 g verse Tonijn |
1 Sjalot |
1 tl Sesamolie |
Grof zeezout en gemalen peper |
Avocadocrème
1 Avocado |
1/2 Limoen |
1 handje(s) Spinazie (Babyspinazie) |
2 el Mayonaise |
takje(s) Waterkers of Kervel |
1 snuifje Chili |
Tartaar van tonijn met avocadocrème Directions
- Tonijntartaar
Snijd de appel met schil in kleine blokjes en besprenkel met het sap van ½ limoen. Verdeel de appel als eerste laagje over de bodem van de glaasjes. - Snijd de tonijn heel klein. Snipper de sjalot. Meng de tonijn met de fijngesnipperde sjalot, sesamolie en zeezout en vers gemalen peper. Verdeel de tonijntartaar bovenop de appel in de glaasjes.
- Avocadocrème
Pel de avocado. Pureer de avocado, spinazie, sap van de limoen en mayonaise tot een gladde crème in de foodprocessor of met de staafmixer. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Verdeel de crème over de glaasjes. - Garneer met een takje waterkers of andere groene kruiden zoals verse kervel.
Notes
Je kan de mayonaise in de avocadcrème vervangen door zure room.
Bron : 24Kitchen.nl - Rudolph van Veen
Nutrition facts
Serving size diet
Per Serving
More Details
Source
Rudolph van Veen