Steak tartaar met prinsessenbonen en yoghurt dressing
Category: | Main courses Meat dishes |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Person(s)
Ingredienten
800 g Rundsvlees, zelf gesneden of gekocht |
800 g Prinsessenbonen |
1/2 plantje(s) Platte Peterselie |
1 Jalot |
800 g Friet Aardappelen |
125 g Yoghurt, natuur |
Peper en aout |
Steak tartaar met prinsessenbonen en yoghurt dressing Directions
Schil de aardappelen en snij frieten van 1cm
Spoel onder koud water en dep goed droog.
Bak ze 3 à 4 min. op een 140-150°C in een friteuse
Laat uitlekken op keukenpapier en zet opzij.
Kook de prinsessenbonen onafgedekt zonder deksel in lichtgezouten water.
Giet af en spoel onder koud water.
Meng het rundvlees met ui, augurkstukjes, mayonaise.
Kruid met peper en zout.
Voor de liefhebbers wat tabasco en worchestershiresaus.
Snipper de sjalot en de platte peterselie fijn.
Meng onder de yoghurt en kruid met peper en zout.
Bak de frietjes af op 175°C.
Serveer met de steak tartaar boontjes en yoghurtsaus.
Notes
Om boontjes mooi groot te houden voed van Natriumbicarbonaat toe aan je kookwater.