Smelt de boter in een pan, voeg de ui en de knoflook toeen bak het mengsel tot het zacht is, maar niet bruin. Voeg de rijst toe, roer 1 minuut tot alle korels glimmen en voeg vervolgens de vermouth (of sherry) toe. Laat het geheel koken tot het vocht is opgenomen
Schenk ondertussen in een andere pan de bouillon en breng deze aan de kook. Voeg ongeveer 1.5dl van de bouillon toe aan de rijst. Doe de erwten erbij en roer tot de bouillon helemaal is opgenomen. Voeg beetje bij beetje bouillon toe, hou nog +/- 1.5dl over.
Voeg de sla, fijngehakte munt en de rest van de bouillon toe en kkok het geheel tot alle bouillon is opgenomen. Haal de pan van het vuur, roer de mascarpone en 25g van de parmesaanse kaas door het mengsel en breng de risotto op smaak met peper en zout. Dek de pan af en laat de risotto nog 5 minuten rusten.
Garneer het gerecht met de rest van de parmezaanse kaas en muntblaadjes.